maandag 21 juli 2008

Huizenprijzen: klagen helpt niet, verhuizen wel!

Nederland is de hoge huizenprijzen zat en klaagt zich een breuk. Zoals wel vaker helpt klagen niet zo veel. Handiger is om je conclusies te trekken en te verhuizen naar een plek waar huizen goedkoper zijn. Vaak is het daar nog rustiger, schoner en veiliger ook.

Het is onbegrijpelijk en eigenlijk een beetje dom dat jonge starters op de Amsterdamse, Haagse en Utrechtse woningmarkt elkaar kapot beconcurreren om op 4 hoog een flatje voor 3 ton te kopen. Makelaars, banken, adviseurs en verkopers lachen zich helemaal gek en verdienen sloten geld aan hun gepruts.

Laat u toch niet langer in de maling nemen door die zakkenvullers. Zet u over uw vooroordelen heen en neem eens een kijkje in provinciesteden zoals Dordrecht, Leiderdorp, Spijkenisse, Zoetermeer, Gouda en IJsselstein. Echt waar, het zal u meevallen. In dat soort gemeentes koop je voor 3 ton een 2-onder-1-kapper met 6 kamers en een garage. Er zijn volop prachtige huizen te koop dus u kunt gewoon kiezen zonder dat een makelaar in uw nek hijgt. Sterker nog, laat die makelaar maar gewoon thuis, die heeft u toch nergens voor nodig en het scheelt u duizenden Euro's.

Vaak valt de reistijd vanuit de provinciesteden naar de grote steden heel erg mee. En als u toch genoeg heeft van die paar files gaat u gewoon dichter bij huis werken. Want de meeste provinciesteden en groeikernen worden steeds meer verzamelpunten van bedrijvigheid en werkgelegenheid. Daarbij heeft u in de centra van die gemeentes nog veel meer winkels en voorzieningen bij de hand dan in uw Utrechtse volkswijk. Ik zou overigens niet te lang wachten. Over 10 jaar kent iedereen het geheim van provinciesteden en betaalt u weer een ton meer.

1 opmerking:

Unknown zei

Helemaal mee eens, het zijn gewoon economische wetten die gelden. De prijs volgt de vraag. Er zijn zat uithoeken in Nederland die op dit moment worstelen met inbreiden in plaats van uitbreiden; er moet worden gesloopt in plaats van gebouwd. Laat alle klagers daar gaan wonen.

http://www.huizenprijzen.net/