zondag 20 juli 2008

Daling huizenprijzen VS valt erg mee

In diverse media zijn het afgelopen jaar paniekberichten gepubliceerd over het instorten van de Amerikaanse huizenmarkt. Wie de officiƫle cijfers bekijkt kan alleen maar constateren dat het erg meevalt.

Standard and Poor's registreert de verkoopprijzen van woningen in 20 toonaangevende stedelijke gebieden waaronder New York, Chicago, Los Angeles, Washington en Miami.
Deze cijfers worden verzameld in de Composite-20. Deze index noteerde in juli 2006 een hoogtepunt van 206. De huizenprijzen in de VS zijn sinds dat moment inderdaad gaan dalen. Want de Composite-20 staat in juli 2008 op een waarde van 170.

Volgens deze index zijn de huizenprijzen in de VS in 2 jaar tijd met 17,5 procent gedaald. Dus de schade valt erg mee. Ter voorbeeld: de Nederlandse huizenprijzen daalden aan het eind van de jaren '70 van de 20ste eeuw met 40 procent!

Indien er al sprake zou zijn van een instorting van de Amerikaanse huizenmarkt moet dat echt nog gaan gebeuren. Want de prijsdaling die tot nu toe gaande is lijkt niets bijzonders te zijn.

Geen opmerkingen: